خبرگزاری مهر، گروه استانها- حمیده تابش نژاد: مهمترین نهاد اجتماعی هر جامعه آموزش و پرورش آن است و در واقع بازدهی سایر نهادهای اجتماعی هر منطقه و جامعه به عملکرد آموزش و پرورش آن بستگی دارد.
کیفیت فضاهای آموزشی باید یکی از محورهای اصلی حرکت آموزش و پرورش باشد که طراحی و جذابیت این فضاها یکی از مؤثرترین عوامل یادگیری است.
متناسب سازی و هماهنگ سازی این مهم با سن دانش آموزان بیشترین اثر و نقش را بر ذهن، روح و روان داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است.
لزوم ارتقای فضای آموزشی
ارتقای فضاهای آموزشی جهت تحصیل فرزندان این مرز و بوم بعهده آموزش و پرورش است که نادیده گرفتن و توجه کمتر به آن میتواند بر جنبههای روحی و روانشناختی دانش آموز اثرات جبران ناپذیری داشته و در پی آن حتی آسیبهای اجتماعی را نیز پی ریزی کند.
بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه که در بخشهای زیادی از محرومیت رنج میبرد و در داشتن امکانات اولیه و رفاهی همواره لنگ میزند، نیازمند نگاه ویژه در بحث توسعه فضاهای زیر ساختی از جمله بر طرف کردن نیازهای اولیه مدارس خود است.
دیشموک همواره مستعد رخ دادها و آسیبهای اجتماعی است و میطلبد مسؤولین و متولیان امر به دنبال راهکارهای تحول در فضاهای آموزشی مدارس و آموزشگاهها در جهت افزایش بازدهی یادگیری و به وجود آمدن فضای نشاط آور، شاد و مهیج برای دانش آموزان باشند تا در این راستا دانش آموزان مسیر درست خود را پیدا کرده و از تفکرات اشتباه و رایج فاصله گرفته و فردایی روشن را از آن خود داشته باشند.
با بررسیهای انجام شده متأسفانه مدارس بخش دیشموک از نبود آب، برق، وسایل گرمایشی و سرمایشی عدم حصارکشی رنج میبرند.
مشکل آب و برق در ۲۴ مدرسه
بخشدار دیشموک در این راستا به خبرنگار مهر گفت: ۲۴ مدرسه در دیشموک مشکل آب، برق یا ترکیب هردو را دارند و ۳۰ مدرسه از مشکل حیاط و حصار کشی رنج میبرد.
علیرضا نوروزی با بیان اینکه بخشداری نامه نگاریهای لازم به ادارات آب، برق و گاز را ارسال کرده است تصریح کرد: با توجه به گازکشی به حومه غربی بزودی اشکالات گازرسانی حل خواهد شد.
وی بیان کرد: «GPS» و کنتور گذاری از طرف اداره برق انجام نشده و اقدامات لازم هم اجرایی شد.
بخشدار دیشموک در ادامه به حصارکشی مدارس نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون هنوز هیچ اقدامی انجام نشده و سازمان نوسازی وعده مساعدت در فصل تابستان داده که عملیاتی شدن آن نیازمند گذر زمان است.
اما آموزش و پرورش بخش دیشموک که خود باید به دنبال فریاد زدن مشکلات این بخش باشد، متأسفانه با بی توجهی و رسانهای نکردن این مشکلات بر استمرار بی برنامه گی ها و ضعفهای این نهاد بزرگ و مهم کمک میکند.
آموزش و پرورش بخش دیشموک جوابگوی سوالات خبرنگار مهر چه به صورت حضوری، تلفنی و یا پیامکی نشده و در ادامه نیز تماسها را جهت پیگیری بدون پاسخ گذاشت.
باید از متولیان پرسید که چرا با گذشت سالها، همچنان منطقه دیشموک از نداشته هایش رنج میبرد و بخشهای متولی نیز گامهایی ساختاری را برای دستیابی به اهداف برنداشتند.
نکته قابل توجه در این بین بروز آسیبهای اجتماعی در همجواری ضعف توسعه زیرساختهای آموزشی است.
دیشموک با تمام ظرفیتهایش همچنان اندر خم یک کوچه مانده و بروز مشکلات زیرساختی آن را به سمتی سوق داده که الگوهای توسعه آموزش محور در آن لنگ میزند.
نظر شما